Sunday, November 7, 2010

Kopi Putih Ipoh

Adalah tidak sah sekiranya  kedai-kedai kopitiam tempatan ni tak memperkenalkan Ipoh white coffee di kedai-kedai mereka. tapi kenapa mesti ipoh? bukan kopi negeri atau daerah lain?  Atenye yong sebab sedap lah weh!

Kaedah penggorengan kopi Ipoh membabitkan mentega yang menjadikan kopi Ipoh punya rasa lemak-lemak yang best dan mungkin disebabkan mentega, kopi ipoh menjadi putih seperti penduduk-penduduk Sungai Rokam. (Jayzuan orang Simpang Pulai)

 di yakini mentega yang digunakan tidak menggemukan. Jadi jangan risau. Nikmati secawan kopi putih Ipoh dengan tenang dan relaks ok!

10 comments:

  1. nescafe punya tipu.
    nak pawe mai ipoh.
    haa'

    ReplyDelete
  2. proud to be ipoh-rian.
    cerita la pasal mee kicap ! takpun yong tau fuu taman dekat dgn kamdar tu, tak pun popia dia. fuhh baru betul ipoh !!

    ReplyDelete
  3. mee kicap kt merdeka garden(MG)
    hahahahhaa

    ReplyDelete
  4. Char Koay Teow dekat Dataran la beb. Port lepak budak-budak Ipoh time malam. Haha.

    ReplyDelete
  5. citer la Taman DR dulu2.. happening

    ReplyDelete
  6. Lucius Maximus said...

    Haha, trankuiliti yang menarik

    November 7, 2010 8:38 PM

    otak ketat said...

    kah kah kah! hilang waras dgn maruah xpe lg. jgn hilang akaun CIMB. heh.

    November 2, 2010 6:56 AM

    Blogger weed something out said...

    genius. saya suka.

    mungkin semful belek2 sambil terbayang awek awek di europe

    November 2, 2010 4:29 AM

    Yeah ada juga pompuan sokong anwar jugbg tu hehe

    Apa guna pompuan melayu? yang tak bertudung pun hodoh macam weed dan bertudung lagi hodoh mcm azizah.

    Tak hairan anwar tukar selera pada lelaki jambu.hehehe

    korang pompuan membazir je

    ReplyDelete
  7. mcm dh tak leh blah je?
    xde posting baru ke wei...

    ReplyDelete
  8. apa kata ada dedikasi entri khusus untuk MG?

    ReplyDelete