Wednesday, September 28, 2011

Poskad


Dikhabarkan oleh orang-orang lama, selepas berjaya mencipta setem, Perak kemudiannya muncul pula negeri pertama di Tanah Melayu yang mengeluarkan poskad.

Negeri-negeri lain ketika itu dikhabarkan masih lagi menulis surat di atas daun talas atau kulit babi hutan.

Ada pun dengan terhasilnya poskad ini, dapatlah orang-orang negeri Perak melekatkan setem yang mereka beli tadi.

7 comments:

  1. ada tak picca piskad yg pertama? suka kalo dpt tgk :)

    ReplyDelete
  2. bijak. Kalau print poskad dulu sebelum setem pasti terpinga2 juga.

    ReplyDelete
  3. tapi skang kenapa xde poskad gmbr ipoh? sedihla. susah nak kenalkan ipoh kat kwn luar negara. atau aku memang terlepas pandang. owner2 blog ni xnk buat ke?

    ReplyDelete
  4. orang perak memang superb ah!!!

    ReplyDelete


  5. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    ReplyDelete