Salah satu makanan kegemaran penduduk-penduduk Ipoh. Terletak di Jalan Yang Kalsom, berhampiran Balai Polis Pekan Baru -- Restoran Yong Suan. Diusahakan oleh mamak-mamak berkaliber semenjak turun temurun (menurut ayah saya, semenjak daripada 50-60an lagi). Disarankan menikmati Nasi Ganja ini bersama teh ais atau soya bean yang disediakan oleh nyonya, apek dan amoi berbangsa cina yang berkemungkinan keturunan Encik Yong Suan.
Okey, saya terpaksa berhenti menulis kerana lapar melihat gambar di bawah (sebenarnya malas). Moh ke Nasi Ganja!
terbaik ni bro....
ReplyDeletehuhuhu~
Memang natural high lepas makan!
ReplyDeleteaku bukan orang perak dan inilah kali pertama aku dengar pasal makanan ni wat aku tertanya2 apa agaknya rasanya...
ReplyDeletemy dad suka gila nasi ganja ni.hehe
ReplyDeletepaling sedap time bulan puasa.. atau nama lain nasi vangge..
ReplyDeleteTeringinnya, mana nak cari nasi vangge kat Melbourne...my family fav.
ReplyDeletelapo weh
ReplyDeletesedapnya tengok. haha lapar jadinya
ReplyDeletemangkuk ayun! pehe dua ketoi tu! paneh! bikin paneh!
ReplyDeleteade orang jual lagi ke nasi ganja ni?
ReplyDelete