Friday, September 17, 2010

Nasi Ganja

Salah satu makanan kegemaran penduduk-penduduk Ipoh. Terletak di Jalan Yang Kalsom, berhampiran Balai Polis Pekan Baru -- Restoran Yong Suan. Diusahakan oleh mamak-mamak berkaliber semenjak turun temurun (menurut ayah saya, semenjak daripada 50-60an lagi). Disarankan menikmati Nasi Ganja ini bersama teh ais atau soya bean yang disediakan oleh nyonya, apek dan amoi berbangsa cina yang berkemungkinan keturunan Encik Yong Suan.

Okey, saya terpaksa berhenti menulis kerana lapar melihat gambar di bawah (sebenarnya malas). Moh ke Nasi Ganja!

10 comments:

  1. Memang natural high lepas makan!

    ReplyDelete
  2. aku bukan orang perak dan inilah kali pertama aku dengar pasal makanan ni wat aku tertanya2 apa agaknya rasanya...

    ReplyDelete
  3. paling sedap time bulan puasa.. atau nama lain nasi vangge..

    ReplyDelete
  4. Teringinnya, mana nak cari nasi vangge kat Melbourne...my family fav.

    ReplyDelete
  5. sedapnya tengok. haha lapar jadinya

    ReplyDelete
  6. mangkuk ayun! pehe dua ketoi tu! paneh! bikin paneh!

    ReplyDelete
  7. ade orang jual lagi ke nasi ganja ni?

    ReplyDelete